Ученик от Обединеното кралство, явило се на тест за интелигентност,

...
Ученик от Обединеното кралство, явило се на тест за интелигентност,
Коментари Харесай

Най-добрите умове в света: 11-годишно дете надмина Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг

Ученик от Обединеното кралство, явило се на тест за просветеност, надмина гениалните учени Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг и се причисли към Клуба на младите гении Mensa.

11-годишният Ейдриън Лий се реалокира от Хонг Конг в Лондон през 2022 година На теста за просветеност на Mensa Geek Club той получава най-високата допустима оценка и се класира с един % повече от най-хубавите мозъци в света.

Докато Айнщайн и Хокинг означават 160 точки, Лий натрупа 162 точки, след което му е препоръчано е участие в Менса.

Физикът ги дал на пощальон в Токио през 1922 година вместо бакшиш

„ Мислех единствено да получа 148 точки и да се причисля към обществото на Mensa IQ. Не чаках да се доближа до 160-те, които е имал Айнщайн. Беше толкоз необикновено! “, споделя детето.

Майка му Рейчъл разяснява, че момчето е неизмеримо от ранна детска възраст. На 2 години той можел да произнесе думата „ университет “ с съвършено наречие, макар че към момента нямал визия за смисъла ѝ.

Трудовете, които Айнщайн разгласява на 26 години, способстват доста за актуалната физика

От тази възраст младият талант почнал да се увлича и по книгите. Всеки ден четял по няколко.

„ В детската градина стартира да чете цялостната версия на обичаните си книги от Междузвездни войни “, споделя майката на Ейдриън.

Детето мечтае да стане най-хубавият доктор в света. Интересува се от кардиология. Когато е бил на осем години, той почнал да написа романи - поредицата от книги Monster Quest с вълнуващи авантюристичен истории. Ейдриън сега написа разказ за античен Рим за младежи. Момчето се надява, че работата му ще бъде оповестена през есента на 2023 година

В началното учебно заведение детето знамение полуава няколко университетски награди. Обича да се явява на проби и изпити, резултатите от които го карат да се гордее. През септември младият талант възнамерява да се запише в учебното заведение Queen Elizabeth School, където се надява да срещне момчета с сходни гении. Освен университетските триумфи, Ейдриън обича шах, скуош, фехтовка, ски, тенис на маса, таекуондо, гребане и други

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР