Ученичка от Шумен намери портфейл с 200 лева, дебитни карти

...
Ученичка от Шумен намери портфейл с 200 лева, дебитни карти
Коментари Харесай

Ученичка предаде в полицията портфейл с 200 лв.

Ученичка от Шумен откри портфейл с 200 лв., дебитни карти и други банкови документи и го съобщи на полицията. Оттам издирили притежателя, който въобще не вярвал, че някой ще му върне парите и по тази причина не бил подал сигнал до органите на реда. Полицаите срещнали доблестното момиче – 17-годишната Магдалена Христова и щастливецът Айдън Али /35 г./.

Когато пристигнал в Районното ръководство, шуменецът разказал, че в първия миг, когато го потърсили по телефона, доста се изненадал. Считал, че когато няма документ за идентичност в портфейла, вероятността да го открият е дребна. Останал прелестно сюрпризиран, когато спасителката Магдалена му предала портфейла с цялата налична сума и всички документи.

„ За секунда не съм си помислила да задържа парите за себе си. Редно е всеки да постъпи по този метод “, споделило момичето, което е ученик на СУ”Сава Доброплодни”. В знак на признателност Али й дал парична сума. В първия миг Магдалена отказала да одобри парите, само че мъжът й разказал, че преди време неговият наследник намерил портфейл с пари и документи. Момчето постъпило по същия метод като Магдалена, а притежателят не пропуснал да се отблагодари. Доброто постоянно би трябвало да се насърчава, безапелационен е Али. Ръководството на ОДМВР- Шумен също поздравяват ученичката за доблестната й постъпка и вършат притежание стореното положително, с цел да послужи за образец на повече хора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР