Ученичка от българския национален отбор по информационни технологии спечели сребро

...
Ученичка от българския национален отбор по информационни технологии спечели сребро
Коментари Харесай

Българка със сребро от най-голямото ученическо състезание по ИТ в света

Ученичка от българския народен тим по осведомителни технологии завоюва сребро в най-голямото международно съревнование по ИТ. Тази година финалите се организираха в Лос Анджелис, Калифорния от 30 юли до 2 август.

Даниела Павлова от ГПАЕ " Гео Милев " - Бургас завоюва оценката в конкуренцията с повече от 200 финалисти от над 130 страни.

В отбора, проведен от СУ " Св. Климент Охридски ", са включени още четирима български възпитаници. Те участваха в надпреварата в границите на плана „ Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ “, осъществен от Сдружението на приключилите Стопанския факултет на СУ (FEBA Alumni) с финансовата поддръжка на Microsoft.

Успехът на Даниела е резултат от петгодишната ни работа по плана, описа ръководителят му доцент Николай Нетов, учител в Стопанския факултет.

Проектът е ориентиран към 25 000 възпитаници в междинните учебни заведения, в това число от райони с голяма младежката безработица. На учениците се дават достъп до образование по ИКТ посредством Microsoft Imagine Academy, образование по предприемачество, курсове за кариерно развиване и съвещания, както и опцията да се възползват от актуалните запаси и да придобият опит посредством менторство. За образователната 2016/2017 година най-високото равнище на международно приета професионална сертификация Microsoft Office Specialist и Microsoft Technology Associate са постигнали над 2500 възпитаници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР