Учени записаха мистериозен радиосигнал от центъра на галактиката ВИДЕО

...
Астрономи от Австралия откриха нов източник на радиосигнали. Мистериозният източник
Коментари Харесай

Астрономи от Австралия откриха нов източник на радиосигнали. Мистериозният източник се намира близо до центъра на Галактиката.

Учените вече са го кръстили ASKAP J173608.2-321635. Статията, публикувана на портала Astrophysical Journal, говори за трудността на разпознаването на обекти. Учените все още не могат да интерпретират сигнала с формата и свойствата на неизвестно небесно тяло.



Радиосигналът е открит с помощта на свръхчувствителния телескоп ASKAP, предназначен специално за такива изследвания. Помага за изучаване на слаби радиосигнали, получени от всички посоки на Космоса.

Според австралийски учени откритият източник е силно поляризиран радиоизточник с променлив тип. Астрономите твърдят, че ASKAP J173608.2-321635 в момента няма аналог. Те допускат възможността мистериозният радиоизточник да представлява изцяло нов клас.



Описаният обект се държи по непредсказуем и много хаотичен начин. Случва се учените да получават сигнали от него доста дълго време. След известно време обаче спира да предава радиовълни. През целия период на изследване (от 04/01/19 до 08/01/20), сигналът се появява 13 пъти. Оттогава не се наблюдават такива сигнали.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР