Учени вярват, че са открили най-старата скална рисунка, датираща отпреди

...
Учени вярват, че са открили най-старата скална рисунка, датираща отпреди
Коментари Харесай

Намериха скална рисунка на 44 хил. години в Индонезия

Учени имат вяра, че са разкрили най-старата скална рисунка, датираща отпреди 44 хиляди години.

Произведението на изкуството е открито в отдалечена пещера на остров Сулавеси, Индонезия.

Впечатляващата рисунка е необятна 4,5 м необятна и изобразява човекоподобни ловци, които преследват животни, като размахват копия и въжета, написа БГНЕС.
Откриха викингски транспортен съд на над 1000 години в Норвегия (СНИМКИ) Той е заровен наоколо до черква
Открита е през 2017 година, а за датирането ѝ били употребявани съвременни способи от екип експерти от университета Грифит в Австралия. Уредите посочили, че рисунката е на 43 900 години.

„ Доколкото знаем, няма по-стара от нея. Понеже споделя история, това на процедура е най-ранното произведение на изкуството”, описват специалистите.
Тайно укритие: Откриха най-големия заветен скарабей от Древен Египет Сред находките са и огромен брой мумифицирани дървени и бронзови котки
Досега за най-старата известна рисунка се считаше изображение на животно, нарисувано на стената на пещера на остров Борнео, която е на най-малко 40 хиляди години.

Десетилетия наред учените смятаха, че пещерните рисунки произлизат от Европа, само че откритията в Индонезия трансформираха тази доктрина.

Досега са открити най-малко 242 пещери с рисунки в тях единствено на остров Сулавеси, като сходни открития се вършат всяка година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР