Учени установиха връзка между строгото възпитание и теглото на децата.

...
Учени установиха връзка между строгото възпитание и теглото на децата.
Коментари Харесай

Строгите родители отглеждат по-дебели деца

Учени откриха връзка сред строгото образование и тежестта на децата. Тийнейджърите с най-взискателни майки и татковци тежат с кг и половина повече от връстниците си, защото в стрес са склонни да ядат нездравословна храна.

Британски учени от  Imperial College London  установиха, че строгостта на родителите се отразява отрицателно на показателя на телесната маса. Децата на тези родители, които имат високи условия и са прекомерно строги  или незаинтересовани, били приблизително с 1,5 кг по-тежки от своите връстници, чиито родители са нежни и дружелюбни към отрочетата си.

Какво е обяснението

Ако децата се отглеждат от властнически и строги родители с високи условия, поради непрекъснатия стрес те могат да се извърнат към по този начин наречената „ успокояваща “ храна – разнообразни типове сладкиши, бонбони. Когато човек похапва такива храни, мозъкът отделя хормони на удоволствието.

„ Успокояващото “ хранене е добре прочут феномен. Жените постоянно прибягват до него след раздор на любовна връзка и по този начин се възвръщат много бързо.

В изследването създателите проучват данни от 10 000 английски деца и юноши, събирани в продължение на две десетилетия.

Те били разграничени в 4 групи в взаимозависимост от методите на образование в фамилията: авторитетни родители, които поддържат ясни граници, само че и демонстрират благосклонност, властнически родители, които се придържат към строга дисциплинираност, снизходителни родители с огромно състрадание, само че малко правила, и незаинтересовани родители, които не са прочувствено ангажирани с живота на децата си.

Така учените открили, че най-големи проблеми с тежестта имат подрастващите с властнически или незаинтересовани родители.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР