Учени успяха да открият най-големия кратер, причинен от удар на

...
Учени успяха да открият най-големия кратер, причинен от удар на
Коментари Харесай

Откриха най-големия кратер от метеорит на Земята

Учени съумяха да открият най-големия кратер, породен от удар на астероид в Земята, написа „ Индипендънт “. Той се намира в Лаос.

Геолози знаят, че преди към 800 хиляди години планетата ни е била ударена от астероид с ширина към два километра. До момента точното място на удара не е било ясно.
Гост от друга вселена: НАСА пусна фотоси на кометата 2I/Borisov (СНИМКИ) Това е едвам вторият обект, за който знаем сигурно, че идва от друга вселена, а не от Млечния път
Според последните проучвания кратерът на големия клиент от космоса се намира под от дълго време изстинала лава във „ вулканично поле “ в Лаос. Размерите му са колосални – кратерът е необятен 13 км и дълъг 17 км.

Учените достигнали до мястото на кратера с помощта на така наречен тектити – дребни стъкловидни тела с размери до няколко сантиметра. Те се образуват при конфликта на огромни астероиди със земната повърхнина в изискванията на извънредно висока температура и налягане.
Космическият отпадък става от ден на ден и заплашва спътниците ни (ВИДЕО) По данни на Американския департамент по защитата сега се наблюдават повече от 22 хиляди обекта с размерите на топка за тенис или по-големи
Според проф. Кери Сих астероидът е блъснал планетата си с доста висока скорост и е бил толкоз голям, че е стопил на момента камъка, в който се е блъснал.

Предстоят още проучвания, които да потвърдят достоверността на кратера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР