Учени са открили доказателство, че в древността на територията на

...
Учени са открили доказателство, че в древността на територията на
Коментари Харесай

Следи от огромни хищни динозаври са открити в Австралия

Учени са разкрили доказателство, че в древността на територията на Австралия са живели големи месоядни динозаври , които по мярка са могли да си съперничат със страховития Тиранозавър рекс, заяви Си Ен Ен.

Изследователи от университета на Куинсланд са анализирали фосилизирани отпечатъци от стъпки и са стигнали до заключението, че те са принадлежали на хищни динозаври с едри тела, които са достигали на височина до три метра, а на дължина - до 10 .

За съпоставяне - появилият се 60 милиона години по-късно застрашителен див звяр Тиранозавър рекс е бил с височина към 3,25 метра и приблизителна дължина 10 метра.

" Отпечатъците евентуално са оставени от великански карнозаври - група, към която спадат алозаврите. Древните създания са пристъпвали из блатисти гори, заемали по-голямата част от територията, на която през днешния ден се намира Южен Кунсланд. По това време те са били едни от най-големите хищни динозаври на планетата ", споделя палеонтологът и началник на изследователския екип Антъни Ромилио.
 

— 7NEWS Sydney (@7NewsSydney)

Повечето от следите от стъпала, датиращи от края на интервала юра преди сред 165 и 150 милиона години, са с дължина сред 50 и 60 сантиметра, като някои доближават близо 80 сантиметра.
 динозаври iStock/Getty Images
Учените до момента знаеха за страховития Тиранозавър рекс в Северна Америка, гигантозаврите в Южна Америка и спинозаврите в Африка, само че не разполагаха с доказателства, че на територията на Австралия са живели месоядни гиганти
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР