Учени са идентифицирали нов вариант на коронавируса в Израел и

...
Учени са идентифицирали нов вариант на коронавируса в Израел и
Коментари Харесай

Израелски вариант на коронавируса се разпространява светкавично

 Учени са разпознали нов вид на ковид в Израел и считат, че с него са инфектирани стотици хора в северната, южната и в централната част на страната, заяви електронното издание на " Таймс ъв Израел ". Специалистите обаче са на мнение, че локалната вариация не е опасност за успеваемостта на имунизациите.

Вариантът до момента е доказан при към 180 пациенти от Хайфа на север до Беершеба на юг, само че се счита, че е доста по-широко публикуван, защото се секвенират стеснен брой проби. Вариантът се характеризира с промени в четири аминокиселини в протеина 681 на шипа на вируса. Засечен е за пръв път през юли, само че е документиран в този момент, се показва в известие на израелското здравно министерство, представено от изданието.

" От измененията, които следим, е ясно, че това е нещо неповторимо единствено за Израел, по тази причина считаме, че разновидността е зародил тук ", сподели проф.Мишал Линиал от екипа, анализирал пробите. Тя посочи, че и в други страни са разпознати разновидности с промени в същия протеин, само че те са разнообразни от тези, засечени в Израел. Проф. Линиал, биохимик в Еврейския университет в Йерусалим, е безапелационна, че разновидността ще продължи да мутира.

В известието на здравното министерство се акцентира, че " разновидността не е клинично и епидемиологично важен " и проф.Линиал твърди, че няма аргументи за паника. " Уверени сме, че няма да повлияе на успеваемостта на имунизацията ", сподели тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР