Учени разработиха революционен метод за лечение на рак, който унищожава

...
Учени разработиха революционен метод за лечение на рак, който унищожава
Коментари Харесай

Революционен пробив в лечението на рак: нов метод унищожава туморите отвътре

Учени създадоха революционен способ за лекуване на рак, който унищожава туморите от вътрешната страна, заяви английският „ Метро “, представен от БГНЕС.

Методът " започва " естествените защитни сили на пациента, като комбинира химиотерапия и имунотерапия, споделят разработчиците. Болните кафези се отстраняват от тялото, третират се с медикаменти и по-късно се връщат назад в тумора. Те са снабдени с лекарства, които задействат Т-клетките на имунната система. Увредените ракови кафези наподобява работят като сигнал за злополучие, който ги подтиква към деяние, споделят учените.
 Два витамина покачват риска от рак, считат учени Два витамина покачват риска от рак, считат учени
Американски лекари са разкрили връзка сред използването на два витамина и покачвания риск от рак на белия дроб, написа Daily Express, цитира...

Главният създател на проучването професор Майкъл Яфе от Масачузетския софтуерен институт (MIT) в Съединени американски щати споделя: " Когато създадете кафези, които имат повредена ДНК, при избрани условия тези живи, повредени кафези могат да изпратят сигнал, който да разсъни имунната система. Имунотерапията, която подтиква имунната система да убива туморите, работи единствено при няколко типа рак. Новият способ би могъл да се употребява против доста форми на болестта “.

При опитите той изцяло отстрани туморите меланом и рак на гърдата при съвсем половината (40%) от третираните мишки. Когато месеци по-късно на същите гризачи са инжектирани ракови кафези, Т-клетките ги разпознават и унищожават - преди да се образуват нови тумори.

Американският екип усъвършенства действието на медикаментите за имунотерапия, наречени инхибитори на блокадата на контролните точки. Те отстраняват спирачките на Т-клетките, които са се " изтощили " и не могат да нападат туморите. Добавянето на медикаменти за химиотерапия оказва помощ на повредените кафези да изпращат сигнали, които притеглят вниманието на имунната система.

Професор Яфе съобщи: " Показахме, че в случай че лекуваме туморни кафези на открито, когато ги инжектираме назад непосредствено в тумора и дадем инхибитори на блокадата на контролните точки, живите, повредени кафези са тези, които разсънват имунната система “.

В момента се организират няколко клинични изпитвания, при които се комбинират терапиите. Изследването в списание „ Science Signaling “ хвърля нова светлина върху най-хубавия метод. Лекарствата, които работят най-добре, са тези, които предизвикват увреждане на ДНК. То задейства клетъчните пътища в туморите, които реагират на напрежението. Химикалите изпращат сигнали за злополучие, които предизвикат Т-клетките да унищожат повредените кафези - и всички други туморни кафези наоколо.
 Напомняне от Англия: Постоянни болки в петите може да са признак на рак Напомняне от Англия: Постоянни болки в петите може да са признак на рак
Лекари са документирали голям брой случаи, когато болката в петата е единственият признак на белодробен израстък. Британският вестник Daily...

Професор Яфе съобщи: " Нашите открития се вписват изцяло в концепцията, че " сигналите за заплаха " в клетките могат да се свързват с имунната система “.

Теорията е създадена от Поли Мацингер в Националния институт по опазване на здравето през 90-те години на предишния век, само че към момента не е общоприета.

Изследователите се пробвали също по този начин да инжектират медикаменти, увреждащи ДНК, непосредствено в туморите - вместо да третират клетките отвън тялото. Но това се оказало неефективно, защото медикаментите за химиотерапия увредили Т-клетките и други имунни кафези наоколо до тумора. Също по този начин инжектирането на повредените кафези без инхибитори на блокадата на контролните точки е имало дребна изгода.

Професор Яфе добави: " Трябва да визиите нещо, което може да работи като имуностимулатор, само че по-късно би трябвало и да освободите към този момент съществуващия блокаж на имунните кафези ".

Сега той се надява да тества метода при пациенти, чиито тумори не са реагирали на имунотерапия. Но първо са нужни спомагателни изследвания, с цел да се дефинира кои медикаменти и в какви дози биха били най-полезни за другите типове тумори. Изследователите не престават да изследват и детайлностите за това по какъв начин тъкмо повредените туморни кафези подтикват толкоз мощен Т-клетъчен отговор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР