Учени разкриха загадката на измененията в клетките, съпътстващи появата на

...
Учени разкриха загадката на измененията в клетките, съпътстващи появата на
Коментари Харесай

Учени разкриха причината за появата на туморите

Учени разкриха загадката на промените в клетките, съпътстващи появяването на злокачествени туморни формирания. Резултатите от проучването са оповестени в бюлетина на Националната академия на науките, оповестява БГНЕС.
Учените от института за проучване на левкемията „ Хосе Карерас ” и университета в проучва ролята на загубата на нуклеотидния откъс от транспортната РНК, обозначена като нуклеотид Y, по време на трансформацията на клетката в злокачествена. Оказа се, че в този случай протеинът, който генерира нуклеотид Y, се изключва посредством епигенетична регулация, причинявайки образуването на дребни, само че нападателни тумори.
 Откриха метод за предотвратяване от рак на дебелото черво Откриха метод за предотвратяване от рак на дебелото черво
Cътрудничecтвoтo мeжду бeлгийcки учeни oт изcлeдoвaтeлcкия цeнтър пo възпaлeниe VIB-UGеnt и унивeрcитeтa в Гeнт рoди нeвeрoятнo oткрити...
Учените акцентират, че най-вече промени се следят в гена TYW2, което се следи при рак на стомаха, на дебелото черво и на матката и което понижава доста шанса за оцеляване на пациентите. Учените се надяват да открият метод за възобновяване интензивността на TYW2 и по какъв начин да върнат изгубения нуклеотид към клетъчния механизъм на синтеза на протеини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР