Учени откриват, че една съставка в канелата помага за изгарянето

...
Учени откриват, че една съставка в канелата помага за изгарянето
Коментари Харесай

Канела за горене на мазнини

Учени откриват, че една съставна част в канелата оказва помощ за изгарянето на мазнини при хората .

Канелалдехидът е етерично масло, което придава на подправката присъщия ѝ характерен усет. Доказано е от предходни изследвания, че защищава мишките от затлъстяване.

 Снимка 325321

Сега откриватели от университета в Мичиган настояват, че маслото също задейства термогенезата - метаболитен развой, който изгаря калории, с цел да създаде топлота .

Този развой спомага за намаляване, водейки учените до заключението, че канелата може да се похвали със серия метаболитни изгоди .

Водещият създател на проучването Jun Wu, който е и теоретичен помощник в Института по биологични науки, знае за изгодите от канелалдехида, с помощта на предходните си изследвания, само че желае в допълнение да прегледа резултата му върху човешкия организъм.

Wu и неговият екип изследват мастните кафези на редица доброволци и виждат нараснала експресия на гените и ензимите, които усъвършенстват липидния метаболизъм, откакто са третирани с канелалдехид .

 Снимка 325322

Този факт го кара да има вяра, че когато се гълтам от хората, канелалдехидът и затова канелата могат да оказват помощ за провокиране на термогенеза и следващи процеси на изгаряне на мазнини в тялото .

Необходими са спомагателни изследвания, с цел да се потвърдят изгодите и да се откри, че няма нежелани странични резултати, тъй като до момента Wu е тествал теорията си единствено върху човешките кафези в лаборатория. Въпреки това той счита, че резултатите му са обещаващи във връзка с възходящата наклонност на затлъстяване, написа Independent.

" Канелата е част от диетата ни от хиляди години и хората нормално я обичат ", споделя Wu.

" Ако в действителност оказва помощ за предотвратяване от затлъстяване, то тогава предлага метод към метаболитно здраве, който метод е един елементарен вид за придържане от пациентите ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР