Учени откриха вкаменелост на китайски дракон“ на 240 милиона години.

...
Учени откриха вкаменелост на китайски дракон“ на 240 милиона години.
Коментари Харесай

Учени откриха вкаменелост на „китайски дракон“ на 240 милиона години

Учени откриха вкаменелост на „ китайски змей “ на 240 милиона години. Международният екип от Националните музеи на Шотландия разгласи, че това е Dinocephalosaurus orientalis, дълго 5-метрово водно влечуго от триаския интервал. Създанието е наречено „ змей “ поради извънредно дългата му шия.

Фосилът е открит в антични варовикови залежи в Южен Китай.

Този впечатляващ нов фосил

разреши на учените да видят цялостната анатомия на този чудноват праисторически звяр. доктор Ник Фрейзър, член на интернационалния екип, който изследва фосила, го разказва като „ доста необичайно животно “.

„ Имаше крака, сходни на перки, и шията му е по-дълга от тялото и опашката взети дружно “, сподели той пред BBC.

Изследователят допусна, че „ дългата и гъвкава шия с 32 обособени прешлена може да му е дала преимущество при лов, позволявайки на Dinocephalosaurus orientalis да търси храна в подводни пукнатини “.

Според учените влечугото е било „ явно доста добре приспособено към океанския метод на живот “, както демонстрират върховете на перките и „ извънредно непокътнатата “ риба в региона на корема.

„ Това е още един образец за странния и прелестен триаски свят, който продължава да обърква палеонтолозите “, сподели доктор. Фрейзър. „ Сигурни сме, че ще плени въображението на всеки поради поразителния си тип, напомнящ на дългия и сходен на змия митичен китайски змей. “

Изследователи от Шотландия, Германия, Съединените щати и Китай са изследвали вкаменелостите в продължение на 10 години в Института по палеонтология и палеоантропология на гръбначните животни в Пекин, само че оповестиха обществено известието си предходната седмица.

 

Източник: BBC, ABC / Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР