Учени откриха костите на Самюел Белами, който е известен като

...
Учени откриха костите на Самюел Белами, който е известен като
Коментари Харесай

Учените са на седмото небе! Най-сетне откриха кораба на пирата Черния Сам, който ще остане в историята като...

Учени откриха костите на Самюел Белами, който е прочут като най-богатият корсар съществувал в миналото. Скоро музеят в Масачузетс ще покаже за първи път останките, както и револверите на Белами.

Всичко било открито на дъното на океана, откакто през 1717 корабът на капитан Черния Сам (така го наричали) се разрушава в скалите по време на стихия и по-голямата част от екипажа му намира гибелта си.

Черният Сам, който умрял едвам на 28 години, съумял да събере забележително положение със своя екипаж и през днешния ден е прочут като най-богатият корсар, съществувал в миналото.



Той всявал боязън у мореплавателите в продължение на две години в западните елементи на Индия. От неговия екипаж са почнали своята кариера едни от най-известните пирати на всички времена, в това число Едуард - Черната брада и Чарлз Вейн.

Състоянието, което Белами натрупва единствено за две години е над 100 милиона паунда, като дружно със своя екипаж атакува и обира над 50 кораба. Сведенията сочат, че той бил висок, добре учтив мъж, който обичал красивите облекла.



Обикновено бил въоръжен с четири револвера и бил капитан не на един, а на цели два кораба, които плавали дружно. Единият - доста бърз и настигал всички жертви, а другият - тежко въоръжен и никой не можел да го победи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР