Учени откриха, че изпаряването - естественият процес на превръщането на

...
Учени откриха, че изпаряването - естественият процес на превръщането на
Коментари Харесай

Учени предлагат нов вид възобновяема енергия

Учени откриха, че изпаряването - естественият развой на превръщането на течности в пара, може да бъде нов тип възобновим енергиен източник , съобщи Ройтерс.
 
Екип от Колумбийския университет в Ню Йорк разгласи, че изпаренията от езерата и резервоарите в Съединени американски щати могат да генерират съвсем 70% от създаваната в страната сила, и да спестят трилиони галони (1 галон е почти еднакъв на 3,8 литра) вода на година.
 
Вятърната и слънчевата сила от ден на ден се употребяват като други възможности на изкопаемите горива, само че складирането на възобновима сила през нощта, когато няма слънце, и при умерено време без вятър, остава мъчно.
 
" Изпаряването може да продължи денем и нощта, тъй като водата задържа топлината ", сподели проф. Озгур Сахин от университета.
 
Производството на електричество се реализира с гъбести материали, които задържат изпаренията от покрити водни източници. Материалите усилват размерите си, колкото повече попиват. След това, когато се отстрани покритието над водната повърхнина, те изсъхват и стават по-малки. Тази смяна в размера може да бъде употребена за производството на електрическа енергия.
 
Машината, която се употребява по време на процеса, може да понижи естественото изпаряване и да бъдат спестени огромни количества вода, които се губят в процеса. От това ще се облагодетелстват най-много зоните с интервали на засушаване.

Опитът към този момент е юридически единствено в лабораторни условия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР