Учени откриха, че – хормон, който се отделя при ,

...
Учени откриха, че – хормон, който се отделя при ,
Коментари Харесай

Хормонът на стреса реактивира раковите клетки, установиха учени

Учени откриха, че – хормон, който се отделя при, реактивира раковите кафези. Това може да провокира рисков рецидив при онкологични болести, написа в оповестения в списание „ “ материал.
Повторната поява на тумори е една от главните аргументи за гибел на пациенти с рак. Известно е, че постоянно рецидивът се появява, когато спящите туморни кафези, които са се популяризирали в ранните стадии на рак, само че са били потиснати, станат още веднъж дейни. Досега учените не знаеха какво провокира раковите кафези да се разсънят още веднъж.
 20 дребни съвета, които ще ви оказват помощ да намалите напрежението в живота си - част 2 20 дребни съвета, които ще ви оказват помощ да намалите напрежението в живота си - част 2
Множество задания, напрежение на работното място, никакво време и малко сън. Всички тези неща могат да доведат до доста стрес, напрежени...
Учени от Съединени американски щати, Герминя и Русия под управлението на Микела Перего от института Вистар във Филаделфия допускат, че имунните кафези – неутрофили, както и избрани хормони като норепинефрин и кортизол, способстват за повторната поява на тумори години откакто ракът е бил оздравял благодарение на химиотералия или хирургическа намеса.
Лабораторните опити удостоверяват, че хормонът на напрежението норепинефрин реактивира спящите кафези на рака на белите дробове и яйчниците при мишките.
Нивото на норепинефрин се покачва внезапно при стресови положения, потрес, контузии, безпокойствие, боязън и нервно напрежение. Дори при внезапно издигане от стола единствено за минута наличието на хормона в човешката кръвна плазма се усилва няколко пъти.
Учените открили, че при стрес, провокиран от обездвижване, при мишките равнищата на норепинефрин се покачват, което кара неутрофилите да отделят възпалителните протеини S100A8 / A9 и миелопероксидаза. Това води до струпване на окислени липиди.
 20 дребни съвета, с които да намалите напрежението - част 1 20 дребни съвета, с които да намалите напрежението - част 1
Животът през днешния ден е необикновен. Всеки ден се сблъскваме с нови и нови провокации, които заплашват спокойното ни битие. Това,...
Веднъж освободени от неутрофилите липиди задействат растежния фактор на фибробластите в раковите кафези, което „ разсънва “ туморните кафези и те стартират да образуват нови тумори.
Изследвани проби от 80 пациенти, чийто белодробен израстък е бил отхвърлен хирургически, посочили, че тези с по-високи концентрации на S100A8 / A9 са по-склонни да развият рак в границите на 33 месеца след интервенцията. Колкото по-високо е било равнището на S100A8 / A9 в кръвта на пациентите, толкоз по-бързо е настъпил рецидивът.
Авторите допускат, че потреблението на утвърдени медикаменти, известни като бета-блокери, ориентирани към хормоните на напрежението, ще помогне да се предотврати повторното появяване на тумори. Опитите посочили, че при мишки, получили пробен бета-блокер, раковите кафези остават неактивни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР