Учени от Южноуралския държавен университет в Русия проведоха хидродинамично изследване

...
Учени от Южноуралския държавен университет в Русия проведоха хидродинамично изследване
Коментари Харесай

Учени откриха начин да спрат разпространението на COVID-19

Учени от Южноуралския държавен университет в Русия организираха хидродинамично проучване на разпространяването на респираторни вируси в затворено пространство. Според тях новите данни ще оказват помощ за попречване на разпространяването на COVID-19 и други вирусни инфекции в класните стаи и на работните места. Резултатите от проучването са оповестени в " Journal of Hazardous Materials ".

Респираторните вирусни инфекции се предават от човек на човек основно посредством въздушно-капков път по време на пряк или косвен контакт. Поради циркулацията на въздуха, поддържането на отдалеченост в затворени пространства не постоянно защищава от вируси. Затова вярното слагане на загради е един от най-ефективните способи за понижаване на разпространяването на респираторни вируси в затворени пространства.

Университетски академик организира изследване по метода на изчислителна хидродинамика (Computational Fluid Dynamics), с цел да проучва придвижването на капчиците във въздуха и да дефинира ефикасното слагане на загради за отбрана на хората в една стая.
 Случаите на Делта ковид демонстрират 300 пъти по-висок вирусен товар, сочи изследване Случаите на Делта ковид демонстрират 300 пъти по-висок вирусен товар, сочи изследване
Хората, инфектирани с по-заразния вид Делта на ковид, имат вирусен товар, който е 300 пъти по-висок от този при първична...

" Използваният способ на CFD включва композиция от компютърни стратегии и кодове за преструване на разнообразни физични и химични процеси. Този способ се употребява в съвсем всички области на науката, както и самия CFD - от свръхзвуковата авиация до биоенергията. Проведеното проучване имитира действителна обстановка в затворени пространства с допустимо най-голяма акуратност ", сподели Афрасяб Хан, старши откривател в катедра „ Хидравлика и хидропневматични системи “ в Политехнически институт на Южноуралския университет.

Според учения, употребявайки данните, получени по метода на изчислителната хидродинамика, фирмите ще могат да поддържат нормалния темп на работа и да заобикалят карантинните ограничения.

" Това проучване дава съображение за в детайли изследване на разнообразни сюжети от теоретична и практическа позиция. Планираме съдействие на национално и интернационално равнище ", уточни ученият.

В бъдеще, въз основа на хидродинамични проучвания, учените ще създават общоприети указания, които ще разрешат на офисите, гарите, летищата, морските пристанища и индустриалните предприятия да действат както нормално.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР