Учени от Университета в Орегон в САЩ са открили може

...
Учени от Университета в Орегон в САЩ са открили може
Коментари Харесай

Откриха предшественик на криптовалутите

Учени от Университета в Орегон в Съединени американски щати са разкрили може би най-крупната антична валута, която се е употребила в Микронезия. Става дума за големи каменни „ монети “, открити на островите Яп, на към 1300 километра източно от Филипините, оповестява Phys.org.
Артефактите са били излагани на непрекъснати места, където са могли да бъдат забелязани от всичи поданици на острова. С тях не е можело да стане разплащане по нормалния метод, защото те са тежали към звук и диаметърът им е достигал 3,6 метра.
С тези „ монети ” са разполагали хора, които са можели да предадат правото на владеене на други при подписване на значими обществени покупко-продажби като женитба и откупуване.При предаване на валутата от едно притежание в друго, това било изговаряно и запаметявано в устната история на общността. Така се блокирали разногласията чия е собствеността. „ Япската система е концептуален предходник на криптовалутите ” - твърди Стивън Маккеон, един от създателите на научното изобретение.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР