Учени от университета в китайската провинция Чжъцзян откриха най-малко 30

...
Учени от университета в китайската провинция Чжъцзян откриха най-малко 30
Коментари Харесай

Китайски учени: Коронавирусът е мутирал и е станал най-смъртоносен в Европа

Учени от университета в китайската провинция Чжъцзян откриха минимум 30 варианта на вируса, прочут като SARS-COV-2, 19 от които са нови, оповестява в. " Дейли мейл ".

Някои от най-смъртоносните разновидности са в Чжъцзян, както и в редица европейски страни. Най-силните варианти могат да генерират 270 пъти по-голям вирусен товар спрямо най-слабите вариации. По-слабите разновидности са свързани с вариации, които са публикувани на доста места в Съединени американски щати.

Щамовете в Китай са измежду най-опасните и включват тези, които са публикувани в Европа, написа в. " Саут Чайна морнинг пост ". По-слабите варианти наподобява са разпрастранени в Съединени американски щати. Получените резултати за пръв път демонстрират, че разновидности могат да повлияят върху сериозността на болестта, разясниха създателите на проучването. Резултатите от него са качени на уеб страницата medRxiv.org.

За задачите на проучването били оценени варианти от 11 инфектирани с новия ковид китайски пациенти. Учените с изненада установили, че най-смъртоносните варианти са в Чжъцзян, където се намира университетът. Тези разновидности са следени също в мощно наранени европейски страни, като Италия и Испания, преди да се разпространят в епицентъра на епидемията в Съединени американски щати - Ню Йорк.

" Новият ковид закупи разновидности, които могат доста да трансформират патогенността му ", означават учените. Те предизвестяват, че по-слабите разновидности не значат, че рискът от гибел е по-малък. Двама пациенти в Чжъцзян, единият на към 30-годишна възраст, до момента в който другият е трансферирал 50-те, бяха тежко заболели, откакто се заразили с по-слаби варианти. Двамата се възстановили, само че по-възрастният се нуждаел от лекуване в интензивно поделение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР