Учени от университета в холандския град Тилбург обясниха защо хората

...
Учени от университета в холандския град Тилбург обясниха защо хората
Коментари Харесай

Психолози обясниха защо отпуската изморява

Учени от университета в холандския град Тилбург обясниха за какво хората се изморяват повече, когато са на отмора, в сравнение с по време на работа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки в. „ Сън “.

На първо място на такава отмалялост най-вече са изложени индивидите, които страдат от „ отпускарска болест “. Те толкоз претрупват организма си по време на осъществяването на трудовите си отговорности, че стартират да усещат изтощението си още при започване на ваканцията.

Силната отмалялост по време на лятната отмора се изяснява също и със систематичното недоспиване. При това даже по време на отпуската продължителността на съня да бъде увеличена, организмът продължава да се усеща слаб.

Сред  аргументите за възникването на отпускарската отмалялост се показва нарасналата приложимост на алкохол, който не способства за здравия сън, а също по този начин и провокирания от него дефицит на йод. Той поражда проблеми в работата на щитовидната жлеза, които предизвикат синдрома на хроничната отмалялост.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР