Учени от Университета в Хелзинки са разработили ново лекарство за

...
Учени от Университета в Хелзинки са разработили ново лекарство за
Коментари Харесай

Учени изработиха капки срещу COVID-19

Учени от Университета в Хелзинки са създали ново лекарство за предотвратяване от COVID-19, оповестиха международните организации.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29844
Става въпрос за капки за нос, които по думите на основателите им могат да ни защитят " в продължение на часове ".

В официално съобщение участниците в плана изясняват, че са създали специфична молекула, която има способността да обезвреди протеина в ковид и по този метод обезпечава ефикасна отбрана против инфекцията.

Учените прецизираха, че молекулата TriSb92 пази от заразяване " минимум осем часа " от впръскването на капките в носа, даже тук-там, където рискът от заразяване е извънредно огромен.

От Университета допълниха още, че капките са ефикасни против всички разновидности на SARS-CoV-2, в това число Делта и Омикрон, само че не анулират по никакъв метод имунизациите, а ги допълват.

Все още не е ясно какъв брой време ще отнеме, с цел да се стигне до клиничните тествания на лекарството, което до този миг е било приложено единствено върху мишки.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29844  Коронавирус в 27 пловдивски учебни заведения Коронавирус в 27 пловдивски учебни заведения  В област Плевен близо 1500 са умрелите от COVID-19 от началото на пандемията В област Плевен близо 1500 са умрелите от COVID-19 от началото на пандемията  Руската ваксина Руската ваксина " Спутник " към този момент се признава в Гърция
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР