Учени от университета в Бристол установиха, че наднорменото тегло има

...
Учени от университета в Бристол установиха, че наднорменото тегло има
Коментари Харесай

Наднорменото тегло има по-голяма връзка със смъртността

Учени от университета в Бристол откриха, че наднорменото тегло има по-голяма връзка със смъртността, в сравнение с се смяташе до момента. Резултатите от проучването са оповестени от портала EurekAlert.
Анализирано е въздействието на високия и ниския показател на телесната маса върху организма на индивида. В проучването са взели участие 60 хиляди деца и родители, съобщи БГНЕС. Изследвана е взаимовръзката сред масата на тялото, физическото положение и смъртността в фамилията.
Съвместно с Норвежкия университет за естествени и механически науки учените от Бристол изяснили по какъв начин смъртността измежду родителите е обвързвана с телесната маса и с тежестта на техните деца. Изследването потвърждава, че наднорменото тегло усилва риска от гибел доста повече, в сравнение с се смяташе до момента.
Предишни проучвания не са могли да заловен „ чистата” взаимозависимост сред затлъстяването и смъртността. Проблемът е, че върху изводите на учените въздействат и други болести, претърпени от хората.
Посоченият теоретичен труд се опира на обстоятелството, че телесната маса на родителите и децата е обвързвана генетично. При това върху индикаторите на детето не въздействат заболяванията на родителите. Като включват в разбора и телесната маса на децата и нивото на смъртността на родителите, откривателите са съумели да разкрият директно влияние на затлъстяването върху риска от гибел.
Изследването опровергава мита, че малко наднормено тегло не може мощно да повлияе върху здравето на индивида.
„ Открихме, че предходните проучвания са подценявали въздействието на наднорменото тегло върху смъртността и нашите заключения удостоверяват рекомендациите за поддържане на показателя на телесната маса в границите от 18,5 до 25”, декларира един от създателите на проучването – доктор Дейвид Кларк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР