Учени от университета в Алберта, Канада, са забелязали, че лекарството

...
Учени от университета в Алберта, Канада, са забелязали, че лекарството
Коментари Харесай

Откриха лекарство, блокиращо коронавируса

Учени от университета в Алберта, Канада, са забелязали, че лекарството ремдесивир, предопределено за битка с ебола, блокира механизмите за възпроизвеждане на ковид.

Медиците са декларирали, че са тествали лекарството против близкоизточния респираторен синдром (MERS), който се явява кръвен на ковид SARS-CoV-2. Виролозите са стигнали до заключението, че ремдесивир работи доста мощно против размножаването на смъртоносния вирус.

Виролозите Матиас Готе и Егор Чесноков, които са взели участие в проучването, са забелязали, че ремдесивирът може да се преглежда като антивирусно средство за директно деяние против SARS-CoV-2.

Учените акцентират, че документирането на обстоятелството на директното деяние на лекарството удостоверява перспективността за по-нататъшните му клинични тествания. В същото време Готе обобщава, че въз основа на лабораторни проучвания е невероятно еднопосочно да се каже, че лекарството ще бъде дейно в действителни условия.

Трябва да сме търпеливи и да чакаме резултатите от клиничните тествания “, подчертал е Готе. Ремдесивир е едно от медикаментите, чиято успеваемост се следи от Световната здравна организация (СЗО) въз основа на проби, извършени в 12 страни. Лекарите считат, че резултатите от проучванията могат да се чакат през април или май.

По-рано японски учени видяха успеваемостта на антиретровирусното лекарство нелфинавир върху вирусни частици на SARS-CoV-2. Лекарите обявиха, че лекарството, даже в дребни дози, дейно стопира възпроизвеждането на вируса.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР