Учени от университета Станфорд, заедно с астрономи от седем държави

...
Учени от университета Станфорд, заедно с астрономи от седем държави
Коментари Харесай

Учените потвърдиха теориите за разширяване на Вселената

Учени от университета Станфорд, дружно с астрономи от седем страни са удостоверили досегашните теории за модела на разширение на Вселената. За задачата е извършено 5-годишно изследване с най-новите технологии, оповестява университетът.

Половината от материята на Земята е от дълбокия Космос

Анализирана е светлината от 26 млн. галактики, като е тествано по какъв начин структурата на Вселената се е трансформирала през последните 7 милиарда години или половината от нейната възраст. Използван е нов вид камера с 570МР, която е прикачена към телескоп в Чили.

11 любопитни обстоятелството за Млечния път

Учени направиха подробна карта на Млечния път

Досега данни са събирани посредством телескопа "Планк " на Европейската галактическа организация. Той беше дал информация за случилото се 380 000 години след Големия Взрив. Това е било потребно за проучване на ранната конструкция на Вселената. За да могат да потвърдят модела и теориите обаче, учените се нуждаят от информация за доста по-дълъг интервал от време.

Учените към този момент са обработили данните от първата година от изследването. Те удостоверяват общоприетия модел, като информацията основава най-голямата карта на разпределението на масата както естествената, по този начин и тази от тъмна материя. Резултатите са в синхрон с модела Lambda-CDM, съгласно който студената тъмна материя е пет пъти повече от забележимата материя. Тя се събира на огромни райони и е в сърцето на образуването на структури като галактики и купове. Lambda пък разказва разширението на Вселената, което се случва поради незнайна мощ, наречена тъмна сила и е константа.

Вселената може да има 10 пъти повече галактики от предстоящото

Телескопът "Хъбъл " откри галактики на 10 милиарда години

Анализът на учените удостоверява всичко това с възможност за неточност по-малко от 5%. Това значи, че за в този момент учените изясняват разширението на Вселената с въпросната тъмна сила.

Предстои още по-задълбочен разбор на данните, като те ще бъдат тествани в разнообразни модели за да се усили тяхната точност още повече. Учените стартират разбора на информацията за първите три години от изследването, а малко по-късно стартира и на задачите пет години. Новите способи основават и още повече благоприятни условия за по-сложни опити в бъдеще. Те ще се ползват посредством телескоп с 3.2-гигапикселова камера, които сега се създава.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР