Учени от университета на Невада установиха, че повишаването на температурата

...
Учени от университета на Невада установиха, че повишаването на температурата
Коментари Харесай

Още една опасност, за която да внимаваме през горещините

Учени от университета на Невада откриха, че повишението на температурата на въздуха до 40 градуса Целзий прави асфалта задоволително парещ за приемане изгаряния на кожата втора степен за няколко секунди, заяви Юрик алърт.
 
Лекари анализирали 173 случая на изгаряния от парещ асфалт в Лас Вегас за 5 години, от 2013 година до 2017 година Получените резултати били съпоставени с данни за температурата на въздуха на улицата сега на напредването на всеки пациент. По думите на експертите, под въздействието на слънчевите лъчи пътното платно може да е доста по-горещо от въздуха и единствено за две секунди да провокира изгаряния на кожата.
 Боси лято деца iStock/Getty Images
Над 88 % от изгарянията били получени при температура на въздуха 35 градуса Целзий и по-високи температурни стойности. При това рискът се увеличавал, когато температурата надвиши 40 градуса Целзий. Под въздействието на слънчевите лъчи в горещото време пътната настилка може да се нагрее до температура 64 градуса Целзий.
 
Рисковата група включва хора, които имат проблеми с напредването, дребни деца, както и хора, потърпевши при пътно-транспортни катастрофи.-->
 Боси лято деца iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР