Сърдечност и отдаденост, страст и сигурност, симпатия и чувственост... Възможностите

...
Сърдечност и отдаденост, страст и сигурност, симпатия и чувственост... Възможностите
Коментари Харесай

Защо мъжът и жената обичат различно?

Сърдечност и отдаденост, пристрастеност и сигурност, благосклонност и страст... Възможностите за интерпретация на тези думи са безчет. Но за какво мъжът и дамата обичат по друг метод и постоянно приказват на разнообразни езици?

Мъжете имат по-ограничена система за избор на своята половинка , твърди специалист по междуполови връзки. Повечето представители на мощния пол си задават първо въпросите: " Привлекателна ли е? " и " Мила ли е към мен? " . Т.е. те не се пробват да схванат дали връзката ще просъществува, а по-скоро дали се харесват на дамата.

 Gulliver/Getty Images
И тъкмо по тази причина постоянно мъжете се влюбват до уши още първоначално - съгласно едно изследване 65% от тях изговарят вълшебните думи " Обичам те " още след няколко седмици, до момента в който единствено 45% от дамите са подготвени да формулират изречението толкоз рано. Дамите избират първо да опознаят по-добре колегата си и се вслушват повече в разсъдъка си.

Когато става дума за спорове,  мъжете са познати като фенове на горещите диспути и тежките борби с съперниците, само че не и вкъщи. Там те заобикалят всяка допустима свада. В любовните връзки мъжете са тези, които предотвратяват споровете. В 90% от случаите дамите подпалват искрите на абсурда . Обяснението на специалистите: за мъжете любовната връзка е много-по значима, в сравнение с за дамите. За представителите на мощния пол тя съставлява опора, тя е основата, върху която градят професионалните си триумфи.-->
 / iStock/Getty Images
Според редица изследвания и двата пола са способни на изневери - единствено че при мъжете всичко се върти към секса, а при дамите - към близостта с колегата. Експертите обаче са на мнение, че и дамите, и мъжете търсят едно и също - по-голяма прочувствена непосредственост , в сравнение с в брака. Все отново има една разлика - в множеството случаи мъжете са тези, които се насочат към извънбрачни завоевания, когато имат потребност да издигнат самочувствието си. При дамите желанието за доказване не дава мотив за невярност.

Жените се оправят по-добре със самотата, в сравнение с мъжете. Това изяснява обстоятелството, че дамите са тези, които най-често поставят завършек на любовните връзки. Затова пък мъжете са подготвени да се обвържат още веднъж по-бързо, в сравнение с дамите. Дамите се впускат в нова връзка едвам година след раздялата.
 iStock/Getty Images

Броят на изговорените думи при дамите и мъжете е съвсем идентичен. Съдържанието им обаче е напълно друго. Докато мъжете оферират съответна информация, дамите клонят към детайлите. Нежните половинки въпреки всичко имат малко преимущество - те не срещат компликации да приказват намерено за възприятията си и знаят доста добре, че сходни диалози съкратяват дистанцията сред сътрудниците.


 / iStock/Getty Images
Жените желали непосредственост, мъжете пък независимост. Вярно ли е това? Оказва се, че в днешно време точно дамите са тези, които търсят повече независмост. Някои дами даже напълно целеустремено се обвързват с мъж, живеещ в отдалечен град или даже в друга страна.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР