Учени от университета на Денвър откриха доказателства, които подкрепят твърдението,

...
Учени от университета на Денвър откриха доказателства, които подкрепят твърдението,
Коментари Харесай

Ето какво прави хората 3 пъти по-склонни към изневяра

Учени от университета на Денвър откриха доказателства, които поддържат изказванието, че в случай че човек изневери един път, ще го направи сигурно още веднъж.

Изследователите са желали да открият дали фактът, че даден човек е бил погрешен в предходна връзка, е рисков фактор за идващите му взаимоотношения. Те изследват 484 хора във връзки от разбъркан пол и им задават най-различни въпроси, свързани със секса. Например дали са изневерявали или дали подозират колегата си в невярност.

Впоследствие учените наблюдават във времето по какъв начин протича идната връзка на хората, с цел да открият дали тези, които са изневерили в предишното, ще го създадат още веднъж.

Изследването, което протича цели 5 години, открива, че хората, които са изневерили в първата връзка, са 3 пъти по-склонни да го създадат още веднъж и при идващия си сътрудник (за разлика от тези, които са останали верни).

Освен това учените откриват, че хората, които са подозирали, че първият им сътрудник изневерява, са 4 пъти по-склонни да бъдат подозрителни и в идната си връзка.

Странното в тази ситуация е, че участниците, които са знаели сигурно, че сътрудникът им изневерява, е 2 пъти по-вероятно да попаднат още веднъж в сходна връзка.

Нещо повече - бракът не въздейства на склонността към невярност. Ако в първата връзка неверникът не е имал брак със своя сътрудник, то той отново би бил податлив да изневери в идната, даже и да има подписан брак.

Авторите на проучването признават, че броя на изследваните хора е дребен. Те обаче се надяват, че то ще помогне при преодоляването на казуса.

Източник: Archives of Sexual Behavior

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР