Учени от университета Маршъл демонстрираха как специфичен ензим, наречен натриево-калиева

...
Учени от университета Маршъл демонстрираха как специфичен ензим, наречен натриево-калиева
Коментари Харесай

Учени отново търсят път към „еликсира за вечна младост“

Учени от университета Маршъл демонстрираха по какъв начин характерен ензим, наименуван натриево-калиева аденозинтрифосфатаза, може да повлияе на процесите на стареене , оповестява уеб сайтът Лента.


 
По мнението на откривателите това вещество, участващо в цикъла на генерирането на дейните форми на кислорода, може да послужи като основа за правенето на " хапче на безконечната младост ".
 стареене ThinkStock/Getty Images
По време на опитите лабораторни мишки били подложени на " западен хранителен режим ", който се характеризира с високи наличия на мазнини и въглехидрати. Това разрешило да се изявят в оптималната степен признаците на стареенето при гризачите. В рамките на опитите в клетките на опитните ортанизми на опитните животни се синтезирали огромни количества кислородни радикали.

 
 стареене ThinkStock/Getty Images-->
При инжектиране на мишките с ензима натриево-калиева аденозинтрифосфатаза се забелязало доста намаляване на процесите на стареене. Същите резултати били получени и при опити с култури с човешки фибропласти - кафези от съединителната тъкан.



По мнението на учените, в случай че характерният фермент се окаже безвреден за човешкото здраве , това вещество може да бъде употребявано като основа за лечения против стареенето.

И още " тактики " против стареенето:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР