Учени от Тексаския университет в Остин, САЩ, са създали гъвкаво

...
Учени от Тексаския университет в Остин, САЩ, са създали гъвкаво
Коментари Харесай

Учени създадоха електронна татуировка за наблюдение на сърцето

Учени от Тексаския университет в Остин, Съединени американски щати, са основали гъвкаво електронно устройство за наблюдаване на сърдечното здраве, което прилича татуировка, оповестява уеб сайтът на образователното заведение.

A proof-of-concept electronic heart tattoo relies on graphene to act as an ultrathin, flexible pacemaker. In rats, it treated an irregular heartbeat.
— Science News (@ScienceNews)
" Повечето сърдечни болести не бият доста на очи. Уврежданията от тях се случват на назад във времето и ние даже не допускаме за тях. Ако разполагаме с непрестанно мобилно наблюдаване, ще можем да диагностицираме болестта в ранен етап и да назначим лекуване. По този метод ще можем да предотвратим до 80 % от сърдечните болести ", споделя Наншу Лу от изследователския екип.

Разработката се състои от плоски електронни схеми и датчици върху разтеглива поставка. Електронната татуировка тежи 2,5 грама и работи с батерия с размерите на дребна монета. Батерията е с дълготрайност на живота над 40 часа и може елементарно да бъде сменена от потребителя. 

This wearable electronic tattoo is changing our lives now
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР