Учени от САЩ са провели изследване и са установили, че

...
Учени от САЩ са провели изследване и са установили, че
Коментари Харесай

Меметата помагат за облекчаване на стреса по време на пандемията

Учени от Съединени американски щати са провели проучване и са открили, че е потребно да се гледат мемета в интернет по време на коронавирусната пандемия, написа сп. "Сайколъджи ъв попюлър мидиа ", предава Българска телеграфна агенция.

Според създателите на изследването от Калифорнийския университет в Санта Барбара и университета на Пенсилвания този тип активност облекчава напрежението и оказва помощ на хората да не мислят за болестта.

За задачите на проучването експертите са интервюирали 748 души на възраст сред 18 и 88 години. Психолозите са оценили равнището на стрес на участниците преди анкетата, след което са им били показани три смешни картинки или три смешни текстови известия. Изследваните лица по-късно още веднъж си били запитани за равнището на тревога и дали мислят за проблемите, свързани с Ковид-19.

Повечето участници в изследването, откакто са разгледали картинките, са споделили, че равнището им на тревога понижава, и противоположното - равнището на позитивните им страсти се усилва. Изследваните лица са съобщили също, че мислят по-малко за пандемията.

Авторите на изследването са открили, че даже мемета, чието наличие е директно обвързвано с Ковид-19, оказват позитивно влияние.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР