Учени от Оксфордския университет са разработили 30-минутен тест за COVID-19,

...
Учени от Оксфордския университет са разработили 30-минутен тест за COVID-19,
Коментари Харесай

Учени разработили 30-минутен тест за COVID-19 за $25

Учени от Оксфордския университет са създали 30-минутен тест за COVID-19, който може да бъде извършен на всички места. Суровите материали костват 25 $, оповестява Си Ен Ен.

Екип от Лабораторията за инженерна просвета е работил с медици от Китай в продължение на към два месеца за създаването на теста, при който се употребяват комбинация от химикали и ензими, който се трансформира от розов в жълт цвят при съществуване на вируса.

Тестът е огромно преимущество освен поради бързината, само че също и поради това, че химикалите би трябвало да се държат при температура от 65 градуса по Целзий в продължение на половин час, което може да бъде направено доста елементарно във всяка болница, даже и у дома.

Въпреки че към момента би трябвало да бъдат преодолени някои спънки, клиничните тествания на теста могат да завършат през идващите дни.

Екипът означи, че би трябвало да се свършат три неща: да се проведат клинични тествания, да се утвърди от регулаторите и да се намерят индустриални сътрудници, които да стартират огромно произвеждане. Учените чакат тези стъпки да бъдат приключени от 2 до 4 седмици.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 доказани случаи, а умрелите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 350 000 случаи и над 15 000 умряли в 167 страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР