Учени от Нидерландия съобщиха за продължила изключително дълъг период инфекция

...
Учени от Нидерландия съобщиха за продължила изключително дълъг период инфекция
Коментари Харесай

Учени от Нидерландия съобщиха за рядък случай на COVID, продължил 613 дни

Учени от Нидерландия оповестиха за траяла извънредно дълъг интервал зараза с COVID-19 при мъж, умрял предходната година, и предизвестиха за появяването на по-опасни разновидности на новия ковид, съобщи ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Възрастният пациент, който е имал отслабен имунитет заради предходни болести, е бил признат в болница в Амстердам през февруари 2022 година с Коронавирус.

До гибелта си през октомври 2023 година той непрестанно е бил с позитивен тест за вируса, в продължение на общо 613 дни, споделят откривателите.

Съобщавано е и преди за други пациенти с дълго траяли инфекции, защото имунната им система не е била в положение да се бори съответно с вируса, напомня ДПА.

Изследователите от Амстердамския университет възнамеряват да показват случая на конгреса на Европейското сдружение за клинична микробиология и инфекциозни заболявания, който ще се състои в Барселона от 27 до 30 април.

Той е забавен за откривателите и заради обстоятелството, че новият ковид може да се промени доста при дълготрайно боледувалите. Това крие риск от появяването на разновидности на вируса, които по-лесно могат да преодолеят имунната система на здравите хора.

Изследователите в Нидерландия неведнъж са взимали проби от мъжа, с цел да проучват генетичния материал за ковид.

Те откриват общо над 50 разновидности спрямо публикувания по това време вид " Омикрон ", в това число такива, които разрешават на вируса да заобикаля имунната отбрана. Само 21 дни откакто мъжът е получил особено лекарство за Коронавирус, вирусът е съумял да развие признаци на устойчивост към препарата, споделят откривателите.

Пациентът е умрял от затруднения от друго предходно заболяване. Доколкото е известно, той не е заразил никого с мутиралата версия на новия ковид, чието научно наименование е SARS-CoV-2, отбелязва ДПА.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР