Учени от НАСА се опитват да разберат промяната в количеството

...
Учени от НАСА се опитват да разберат промяната в количеството
Коментари Харесай

НАСА са озадачени от кислорода на Марс

Учени от НАСА се пробват да схванат смяната в количеството О2 в марсианската атмосфера, съобщи Би Би Си.

Участващите в задачата „ Кюриосити “ създали замерване на газа в атмосферата на Марс и открили, че равнищата на О2 във „ въздуха “ на Червената планета са се покачили с 30% през пролетните и летни месеци.
" Вояджър 2 " изпрати данни от междузвездното пространство "Вояджър 2 " е минал границата сред хелиосферата и междузвездното пространство за по-малко от ден
Учените са безапелационни, че това събитие не може да бъде обяснено с нито един химичен развой, който е прочут на човечеството.

Едно от вероятните пояснения е, че планетата претърпява геологични промени, които водят до обособяване на повече О2 в атмосферата й. Според други обаче една от по-вълнуващите теории е съществуването на микробен живот.

Необичайните резултати са открити в база данни, събирана от роувъра „ Кюриосити “ в продължение на три марсиански години (равняващи се на шест земни). Учените изследвали съществуването на разнообразни газове в атмосферата на планетата.
Учен в НАСА: Скоро ще открием живот на Марс, само че човечеството не е готово да го одобри Д-р Джим Грийн съпостави евентуално неизбежното изобретение с изказванията на Николай Коперник, че Земята се върти към Слънцето през XVI в.
Марсианската атмосфера е формирана най-вече от въглероден диоксид, както и дребни количества аргон, молекулярен О2 и метан.

„ Марс разполага с извънредно дребни количества вода, от които да се отделят пари. Нивата на О2, които открихме са в пъти повече, в сравнение с може да се отдели от разпадането на водните молекули “, разяснява доктор Тимъти МакКоночи, който е взел участие в проучването.

Още по-объркващото за учените е, че сезонното повишаване на кислорода в атмосферата не е непрекъснато. Тези резултати загатват, че газът се създава от нещо, а след това същото това нещо го „ унищожава “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР