Учени от Медицинското училище на Кипърския университет установиха, че жители

...
Учени от Медицинското училище на Кипърския университет установиха, че жители
Коментари Харесай

Жителите на студените страни са в по-висок риск от развитие на раково заболяване

Учени от Медицинското учебно заведение на Кипърския университет откриха, че поданици на северните страни по-често от другите страдат от онкологични болести. Изследването е оповестено в списание Molecular Biology and Evolution.
И по-рано учените са изказвали хипотезата, че съществува връзка сред акомодацията на индивида към екстремчните естествени условия и риска от развиване на раково заболяване.

„ Генетичните модификаци, които оказват помощ да се оправят с тежките климатични условия може да доведат и до пораждане на рак ”, изяснява един от създателите на проучването – професор К онстантинос Воскаредис. Според него клетките, показващи висока степен на „ студоустойчивост ” са изключително склонни към канцерогенеза.

В поддръжка на хипотезата учените показват данни от общата международна статистика.

Според информацията, оповестена на уеб страницата на списанието, следва че жителите на северните страни са по-предразположени към рак на белите дробове, на гърдите или на дебелото черво. Особено блестящо тази наклонност се демонстрира в скандинавските страни, където броят на хората, страдащи от злокачествени тумори доста надвишава междинния индикатор за целия свят. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР