Учени от Кембриджкия университет в Англия описаха два вида заразен

...
Учени от Кембриджкия университет в Англия описаха два вида заразен
Коментари Харесай

Откриха причините за разпространението на заразен рак сред тасманийските дяволи

Учени от Кембриджкия университет в Англия описаха два типа инфектиран рак, който визира тасманийските дяволи, заяви Лента.

Определени са също аргументите, заради които този тип бозайници са по-уязвими към болестта спрямо другите животни.

Известни са 8 типа инфектиран рак, които засягат кучета, тасманийски дяволи и морски двучерупкови мекотели. Учени смятаха, че защото става въпрос за рядко заболяване, торбестите животни са били наранени от него инцидентно. Откриването на втори тип инфектиран рак обаче навежда на мисълта, че тасманийските дяволи имат особености, които ги вършат уязвими към болестта.

Оказало се, че за появяването на двете разновидности на рака способстват сходни разновидности, а туморите се развиват от едни и същи тъкани. Тъй като животните постоянно се хапят по муцуните, когато водят борба между тях за храна или за опцията да имат поколение, туморите могат да се развият от кафези, участващи в зарастването на рани. Установено бе, че препарати, които по биохимичен път блокират регенерацията на тъкани, потискат растежа на лицевите тумори.

Учените считат, че за разпространяването на туморите може да са съдействали също и хората, вследствие на което популацията на тасманийските дяволи внезапно намаляла.

Резултатите от проучването са качени на уеб страницата ЮрикАлърт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР