Учени от Каролинския институт в Стокхолм установиха, че животът на

...
Учени от Каролинския институт в Стокхолм установиха, че животът на
Коментари Харесай

Учени: Отказът от алкохол удължава живота

Учени от Каролинския институт в Стокхолм откриха, че животът на скандинавците може да се удължи с 28 години, в случай че те се откажат напълно от алкохола, осведоми Българска телеграфна агенция.
Специалистите в продължение на 20 години следили здравето на подвластни от алкохола поданици на Швеция, Дания и Финландия.
Те открили, че смъртността при хората с този нездравословен табиет е доста по-висока, спрямо тази на останалите жители. Средната дълготрайност на живота им била с 28 години по-кратка.
Екипът акцентира, че потреблението на спиртни питиета даже и в дребни количества, се отразява пагубно на вътрешните органи. Увеличава се рискът от онкологични болести, появяват се когнитивни, зрителни и репродуктивни разстройства.
По-рано учените откриха, че степента на замайване зависи освен от изпитото количество, само че и от самостоятелните особености на индивида. Например при хората, които употребяват повече плодове, етиловият алкохол се разгражда по-бързо поради високата интензивност на някои ферменти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР