Учени от калифорнийския университет в Сан Франциско доказаха, че практикуването

...
Учени от калифорнийския университет в Сан Франциско доказаха, че практикуването
Коментари Харесай

Доказано! Сексът удължава живота на жените и забавя стареене

Учени от калифорнийския университет в Сан Франциско потвърдиха, че практикуването на секс един път седмично забавя стареенето при дамите, оповестява уеб сайтът Лайф.

Изследването е осъществено от екипа на Томас Кабеса де Бака. От получените данни е видно, че половите връзки усилват дължината на женските теломери.

Теломерите са хромозомни окончания, които се състоят от некодиращи протеини - повтарящи се нуклеотидни последователности. При прекопирване на ДНК теломерите се подкъсяват и този развой е една от аргументите за биологичното стареене.

Дългите теломери са свързани със забавянето на стареенето, с по-продължителния живот и с подобряването на общото положение на здравето. В тестванията са взели присъединяване 129 дами, които са в дълготрайни връзки със своите сътрудници.

Чрез специфични разбори е избрана дължината на техните теломери. Оказа се, че те се удължават при дамите с постоянен секс, без значение от това какво задоволство са изпитвали.

Констатирано е, че при постоянни полови контакти при дамите се следи също намаляване на напрежението и подсилване на имунната система.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР