Учени от Института за биомедицински изследвания в Барселона установиха, че

...
Учени от Института за биомедицински изследвания в Барселона установиха, че
Коментари Харесай

Учени откриха метод за унищожаване на „безсмъртни“ ракови клетки

Учени от Института за биомедицински проучвания в Барселона откриха, че раковите кафези на млечната жлеза могат безпределно да се разделят вследствие на интензивността на протеина р38, който способства за възобновяване на ДНК, заяви Лайф.

Ракът на млечната жлеза е най-опасният вид злокачествени тумори у дамите, който годишно провокира 521 000 смъртни случая. Съществуват три типа рак на гърдата - естроген рецептор положителен, HER2 положителен и три пъти отрицателен, който съставлява 15 на 100 от всички случаи на болестта и е най-труден за лекуване.

Изследването обхванало дами, наранени от три пъти отрицателен рак на гърдата. Специалистите блокирали р38 благодарение на инхибитори, употребявани в композиция с обичайни за химиотерапията медикаменти, наречени таксани - паклитаксел и доцетаксел.

В резултат на въздействието на медикаментите ДНК на раковите кафези станала по-нестабилна - в нея по-често се появявали недостатъци и се правила хромозомна метаморфоза. Много от съществуващите злокачествени туморни кафези били умъртвени, а броят на новообразувалите се намалял.

Резултатите от проучването са оповестени в Cancer Cell.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР