Учени от Института по археология в Датонг, Университета Джилин и

...
Учени от Института по археология в Датонг, Университета Джилин и
Коментари Харесай

В Северен Китай откриха прегърнати скелети на 1600 години

Учени от Института по археология в Датонг, Университета Джилин и Университета Ксиамен в Китай и американските им сътрудници от Международния вестник по остеоархеология, оповестиха, че през предишното лято при разкопки са разкрили „ гробница на влюбените “ в Датонг, провинция Шанси, Северен Китай. Xinhua Net News заяви, че са открити цялостните скелетни остатъци на двойка прегърнати мъж и жена в един гроб. Жената е носила пръстен на безименния си пръст. Гробниците на влюбените или двойните погребения са много редки и това е първото, намерено в миналото в Северен Китай.
Влюбените съпрузи са живели през интервала на династията Северна Вей (386-534 година сл. Н. Е.). И двамата били с ръце, обгърнати към кръста на колегата - явно умишлена режисура на телата, която да поддържа двамата обединени в отвъдното. На безименния пръст на лявата ръка на дамата е открит и сребърен пръстен.
Гробниците на влюбените (двойните погребения) се срещат извънредно рядко. Една от най-известните двойки, прегърнати в гибелта, е открита във Валдаро, Италия. Подобни находки има в Румъния, в Турция, на други места в Италия и в Сибир. 
Д-р Юн Джанг, доцент по антропология, споделя: „ Това изобретение е неповторимо онагледяване на човешката страст при заравяне, предлагащо необичаен взор върху концепциите за любовта, живота, гибелта и отвъдния живот в Северен Китай във времена на натоварен културен и етнически продан. " Според доктор Джанг, разпространяването на будизма и свързаната с него културна дифузия са били доста мощни през интервала на династията Северна Вей. Тези промени евентуално са повлияли на античните поданици на региона Датонг и на гледната им точка върху гибелта и отвъдното.
Според учените, ситуацията на телата и анализът на фрактурите по костите, допуска евентуално ритуално самоубийство на двойката. Изследователите не изключват и разновидността двамата влюбени да са умряли едновремноно заради заболяване.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР