Учени искат от социалната мрежа да предприемe рестриктивни меркиРекламата на

...
Учени искат от социалната мрежа да предприемe рестриктивни меркиРекламата на
Коментари Харесай

Уличават Facebook и в реклама на цигари сред непълнолетни

Учени желаят от обществената мрежа да предприемe рестриктивни ограничения

Рекламата на цигари е неразрешена за малолетни, само че фирмите намират способи да я прокарат във Фейсбук

С следващо обвиняване би трябвало да се оправя обществената мрежа Фейсбук, която в последно време е подложена на всевъзможни офанзиви от доста страни – политици, служби и общественост…

Изследване на учени от Медицинското учебно заведение към Станфордския университет откри, че цигарените компании са намерили метод да популяризират във Фейсбук своята продукция измежду малолетни, излиза наяве от обява в уеб страницата на учебното заведение.

Социалната мрежа има политика, която не разрешава рекламата на цигари на лица под 18 години, само че явно рестриктивните мерки могат да бъдат заобиколени. Цигарените компании популяризират реклама на продуктите си, включително разпространяват онлайн магазини, от които подрастващите могат да си купят цигари.
още по тематиката
От 108-те спонсорирани от компании страници за пури, електронни цигари, наргиле тютюн и тютюн без пушек повече от половината оферират бутони от вида „ shop now “, позволяващи на потребителите да закупят продуктите.

Освен това фирмените страници за цигари съдържат промоции с купони и отстъпки, както и изображения на цигарени артикули. По-малко от половината сходни страници са присъединили възрастово ограничаване.

Учените от Станфорд приканват админите на обществената мрежа да наблюдават деликатно за сходни реклами и да подхващат ограничения против разпространяването на информация и изображения с цигари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР