Учен твърди, че очилата, захранвани с изкуствен интелект, един ден

...
Учен твърди, че очилата, захранвани с изкуствен интелект, един ден
Коментари Харесай

Учен: Очилата на бъдещето ще дават на хората „суперсили“

Учен твърди, че очилата, захранвани с изкуствен интелект, един ден ще дадат на хората „ суперсили “ - способността да разпознават по кое време някой ги лъже или е влюбен в тях. Въпреки че това наподобява като сцена от „ Black Mirror “, футуристът Девин Лидъл е уверен, че технологиите ще напреднат толкоз доста.

Говорейки пред „ Дейли мейл “ Лидъл сподели, че системите за компютърно зрение , вградени в очилата, ще могат да улавят нюанси и прочувствени знаци , които са невидими с просто око. Той има вяра, че тази добавена действителност, съчетана с изкуствен интелект, ще „ трансформира обществения пейзаж “ за хората.

Лидъл споделя, че в бъдеще технологията ще може да оказва помощ на хората да откриват всякаква физиологична и психическа информация за други хора, като да вземем за пример по кое време някой лъже или дали вашият сътрудник в действителност е влюбен във вас.

„ Очилата могат да бъдат извънредно значими в доста области от живота ни и суперсилите могат да се употребяват във всевъзможни обществени взаимоотношения, от политически договаряния до работа и даже вървене по срещи “, сподели той.

„ Случаите на ранна приложимост ще доведат до сюжети, при които единствено един човек има суперсили, което ще го направи да наподобява незаслужено по отношение на другия човек, тъй че в последна сметка всеки ще получи очила, тъй като към този момент няма да може да разчита единствено на интуицията “, добави той.

Според ученият заради всичко изброено нагоре хората биха могли да изискат възбрана на сходна технология. Той обаче споделя, че възбраните няма да бъдат сполучливи, тъй като с времето технологията ще стане по-евтина, което значи, че ще бъде налична за повече хора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР