Учебните занятия на към Софийския университет Св. Климент Охридски да

...
Учебните занятия на към Софийския университет Св. Климент Охридски да
Коментари Харесай

СУ и Сербезова умуват как да подновят занятията на студентите по медицина

Учебните занятия на към Софийския университет " Св. Климент Охридски " да бъдат обновени. Това разискаха на среща министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова и ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков.

Здравният министър бе безапелационна, че не е редно да страда образователният развой и това не трябва да се позволява, изключително в актуалната обстановка с дефицит на лекари. Тя напомни вчерашното си решение краткотрайно да бъдат прекратени всички дейности по в профилираната детска болница ``Проф. доктор Иван Митев``.

От своя страна Герджиков разясни, че Медицинският факултет има база за образование и студентите могат да организират естествен образователен развой. Във факултета учат 1100 студенти, а болница " Лозенец " е базата за образование на СУ.
 Механичното преместване на Педиатрията в
Механичното преместване на Педиатрията в " Лозенец " не е задоволително

В детската болница трябвало да се влеят и звената от ИСУЛ, Кардиологията, Пирогов

Деканът на Медицинския факултет доцент Дорина Асенова изясни, че студентите са извънредно обезпокоени.

" 80% от преподавателите са наши лекари, а за жалост някои от тях напущат. Ако загубим университетския си състав, мъчно бихме могли да го възстановим ", предизвести тя.

По отношение на построяването на нова детска болница проф. Герджиков уточни, че СУ е склонен това да се случи на територията на болница " Лозенец ". Според него обаче положителното и вярно решение би било да има
 От СУ стачкуват поради закриването на болница „ Лозенец “ от Стойчо Кацаров
От СУ стачкуват поради закриването на болница „ Лозенец “ от Стойчо Кацаров

Със сливането й с педиатрията се стопира образованието на 1000 медици

Не може да разрушиш към този момент съществуваща болница с 18 отделения, където се образоват студенти, посочи ректорът на СУ. По негови думи трайният излаз от обстановката е болница " Лозенец " да премине към Софийския университет.

Здравният министър увери, че откакто беседва с всички ангажирани страни, ще вземе дефинитивно решение, което да е най-хубавото за детското опазване на здравето у нас.

На идната среща ще бъдат разисквани опциите за връщане на всички студенти към присъствена форма на образование.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР