Учебната година ще започне присъствено, искам така и да остане,

...
Учебната година ще започне присъствено, искам така и да остане,
Коментари Харесай

Служебният образователен министър: Учебната година ще започне присъствено

" Учебната година ще стартира присъствено, желая по този начин и да остане, а по този начин би трябвало и да продължи. От голямо значение за просветителния развой е присъствената форма на образование ". Това съобщи служебният учебен министър Сашо Пенов в предаването " Неделя " 150 по БНР.

Той посочи, че МОН дружно с Министерство на здравеопазването са приели общо решение да " няма се прекъсва цялостният образователен развой поради Covid обстановката. " Когато в една паралелка има болни деца, едвам тогава може да се стигне до обучение в електронна среда на самата паралелка, а не на цялото учебно заведение ", посочи Пенов.

Сашо Пенов акцентира, че служебното държавно управление ще направи всичко допустимо, с цел да не се стигне до така наречен дървени ваканции. " Съществуват взаимоотношения сред самите разпоредители с бюджет, които при преценка на съответната обстановка в съответните учебни заведения могат да намерят механизми, които да допринесат до това да се подхващат ограничения, които да доведат до това да не се затварят учебни заведения поради липса на отопление ", изясни той.

Проф. Пенов съобщи, че в МОН има събрана информация за методите на отопление на учебните заведения в страната, с цел да може при изработката на планове да се знае какви механизми са нужни, с цел да се обезпечат недостигащите финансови средства за отоплението им.

" Радвам се, че оспорването на Наредбата за състезанията за шефове на учебни заведения се случи в самото начало. Когато се посочи наличието на Наредбата, във типа, който дава отговор на Закона, тогава ще се редактира това наличие и ще се организират състезания по реда, очакван в нея, тъй като по този начин планува Закона - по ред и условия планувани от Наредбата. Тези условия не трябва да дописват закона ", разяснява още министър Пенов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР