Учебната година да се удължи с две седмици за всички

...
Учебната година да се удължи с две седмици за всички
Коментари Харесай

Ще има ли удължаване на учебната година?

Учебната година да се удължи с две седмици за всички възпитаници от първи до шести клас възнамерява Министерството на образованието и науката. Това разгласи министърът на образованието, откакто през днешния ден в Министерски съвет бяха обявени новите ограничения, влизащи в действие от петък - 27 ноември. Според тях всички възпитаници от първи до дванадесети клас излизат на отдалечено образование за три седмици, напомня.
“Обмисляме да удължим образователната година на първи – шести клас на този стадий с две седмици, като, в това време, би трябвало да имаме поради, че не е добре идващите седмици децата да нямат занимания ”, сподели министърът и изясни, че такава ангажираност може да се реализира с дни за планови действия и занимания по ползи. Целта на спомагателните седмици била да се компенсират освен просветителните дефицити, които ще бъдат насъбрани в този момент, а и тези от първата карантина.
 Красимир Вълчев: Без учители сме, преструктурираме висшето обучение Красимир Вълчев: Без учители сме, преструктурираме висшето обучение
Най-важното и значимо ресурсно предизвикателство е да обезпечим системата с учители. Това сподели министърът на образованието и науката Кр...
В момента съгласно графика на образователното време образователната година за децата от първи до трети клас завършва на 31 май, като по-късно имат още една седмица за планови действия - до 7 юни. За учениците от четвърти до шести клас краят е на 14 юни.
“Това, което обмисляме, е да разтеглим образователната година по линия на плановите седмици - такава има за учениците от първи до трети клас. Тоест, в случай че учениците решат идващите седмици да организират действия по ползи, планови действия, всевъзможен вид занимания в електронна среда, да отсрочат образователните седмици за юни ”, посочи Вълчев. Педагогическите препоръки ще решат по кое време да бъде плановата седмица. Ако я оставят за най-после, тогава ще могат да провеждат и екскурзии.
Докато за първи – шести клас има маневреност през юни, за тези от 7 и 12 клас по-скоро няма такава, тъй като им следва кандидатстване. “Когато имунизациите дойдат, учителите да бъдат от първата партида имунизирани “, сподели още Вълчев. Той се надява цялостното прекратяване на образователния развой да е до Нова година, а по-късно в случай че се наложи, да има периодично повтаряне на присъствено образование с онлайн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР