Учебната 2017-2018 година ще започне с недостиг на 3000 учители

...
Учебната 2017-2018 година ще започне с недостиг на 3000 учители
Коментари Харесай

БСП: Учебната година ще започне с недостиг на 3000 учители


Учебната 2017-2018 година ще стартира с дефицит на 3000 учители и назначени 1000 неправоспособни. Това съобщи в декларация от името на ПГ на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова във връзка 15-ти септември, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Усещането на 15 септември на народните представители би трябвало да е за дълг и отговорност пред бъдещето на най-ценния капитал - децата на България. В нашата Република главните правила се задават тук в Народното събрание, тъй като от метода, по който дефинираме законовата рамка в образованието зависи съществуването на тази образователна система. На този 15 септември Законът за предучилищното и учебното обучение към този момент има своята едногодишна история, само че няма разбор за резултата от него “, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

Анастасова посочи, че множеството от стандартите на закона се приемали месец, два, три пет след влизането му в действие. За това малко време станало ясно, че системата не е готова както би трябвало за този опит.

„ Ако някой през днешния ден твърди, че методът, по който беше въведен законът, не провокира безпорядък, значи или не познава системата, или си затваря очите. Как учебните заведения ще приготвят образователната година при наредби, които са като плаващи пясъци “, уточни тя.

„ Необходим е обзор на образователните стратегии и проекти, за премахване на проблемите. Училището продължава да възпроизвежда обществено неравноправие. Анастасова регистрира, че броят на напусналите образователната система е висок. През предходната образователна година 8 % от съответния набор не се е записал в 1 клас, съвсем 20 % в 5-ти клас. Успехът е вероятен единствено, в случай че има ефикасни ограничения за превъзмогване на бедността. България е на едно от първите места в Европа по детска беднотия “, се показва още в декларацията на Българска социалистическа партия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР