Участвайте в конкурса на Дир.бг и Innovation Starter за чиста

...
Участвайте в конкурса на Дир.бг и Innovation Starter за чиста
Коментари Харесай

Участвайте в конкурса на Дир.бг и Innovation Starter за чиста журналистика



Участвайте в състезанието на Дир.бг и Innovation Starter за чиста публицистика. До 30 април можете да изпратите материалите си на адрес: [email protected]

Dir.bg и Innovation Starter провеждат конкурс, посредством който да се възвърнат рефлексите за различаване на достоверната информация. Обединени от полезностите за чисто онлайн медийно пространство, професионална публицистика и качествено наличие, уредниците обезпечават опция на всеки, който има нюх за стойностни истории, грамотно написани и спазващи спецификите на уеб формата материали, да се включи в конкурса  WEB Report: Конкурс за чиста публицистика.

Категориите, в които ще се одобряват материали са:

Общество, Икономика, Култура и обучение, Технологии и нововъведения, Истински истории.

Срокът за изпращане на текстове е 30-и април 2018, а допустимите журналистически произведения са:  репортаж, публикация, вест, етюд, изявление, есе фейлетон.

Конкурсът се организира в партньорство с Асоциация на европейските публицисти, Център за развиване на медиите, Българска асоциация за осведомителни технологии (БАИТ), " Обединени хрумвания за България " и други

Процесът по оценка на материалите ще бъде оптимално транспарантен и самостоятелен - членовете на журито са изявени публицисти с дълготраен опит в медиите. Сред имената са Владимир Жеглов (основател на Dir.bg и почетен ръководител на журито), Алексей Лазаров (Главен редактор на в. „ Капитал “), Миролюба Бенатова (журналист с над 20 година професионален стаж, Нова ТВ), Бойко Благоев (Ръководител на отдел Комуникации в Представителството на Европейска комисия в България), Яна Пеловска (Управител на Център за развиване на медиите), Христо Христов (Изпълнителен шеф на Нетинфо), Иван Бакалов (журналист и създател на сайта e-vestnik.bg), Мария Черешева (зам.-председател на Асоциацията на европейските публицисти - България и сътрудник на Балканската мрежа за проверяваща публицистика (BIRN).

БНР е медиен сътрудник на състезанието.
За всяка категория ще бъде връчена парична премия, а уредниците са планували премия и в категория " Дебют " за млад създател.
Материалите можете да изпращате на адрес  [email protected]

Пълната информация за състезанието можете да откриете на  уеб страницата на състезанието  (http://webreport.innovationstarterbox.bg/.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР