Участвах в срещата в Париж. Българската позиция е ясна и

...
Участвах в срещата в Париж. Българската позиция е ясна и
Коментари Харесай

Тагарев: Няма да изпращаме български военнослужещи в Украйна

Участвах в срещата в Париж. Българската позиция е ясна и безапелационна – нямаме безусловно никакви планове да изпращаме български военнослужещи в Украйна. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тагарев благодари на водачите на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, че са го поканили да обясни политиката на кабинета и неговата персонална политика за оказване на помощ на Украйна.

„ Разбира се, една от тематиките неизбежно беше тематиката от Париж от нощес. Бих се отзовал, бих направил всичко допустимо, с цел да отида, в случай че получа такава покана и от ГЕРБ-СДС, да се срещна с тях като парламентарна група и да изясним всички обстоятелства и политики във връзка с помощта за Украйна и други въпроси от техен интерес, защото сега сме очевидци на доста съществени тълкования “, сподели той.

Попитан дали немски снаряди, които се създават в България, ще отидат в Украйна, министърът на защитата отговори, че няма такава информация. „ Може да има произвеждане по поръчки от Германия, само че това са български снаряди, българската промишленост работи за тези снаряди “, добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР