Участниците в заседанието изразяват несъгласието си с упражняване на натиск

...
Участниците в заседанието изразяват несъгласието си с упражняване на натиск
Коментари Харесай

Пирогов е в стачна готовност, медиците се оплакаха от натиск

Участниците в съвещанието показват несъгласието си с практикуване на напън върху екипите и администрацията на болничното заведение, който нарушава естествения темп на работа и лимитира опцията им да лекуват, се добавя в известието. Медиците ще се възползват от услугите на адвокатска адвокатска фирма за отбрана на техните права и положително име, се показва още в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

На 19 януари тази година от болничното заведение оповестиха, че над 80 ръководители на структури в " Пирогов " са дали своят вот да се снеме доверието от министъра на опазването на здравето като принципал на лечебното заведение и го приканват да се отдръпна от поста.

Ако не спрат натискът и тормозът по отношение на екипите на " Пирогов ", всички присъстващи началници на клиники и отделения имат подготвеност за подаване на оставка на 1 февруари 2024 година, показаха тогава от лечебното заведение и приканиха съсловните организации за поддръжка, защото " казусът с тормозът и насилието върху лекарите рефлектира върху всички ".

Заседанието на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи на 19 януари беше във връзка " непреставащия напън през медиите за " Случая Даная " и административни офанзиви ".

Преди това сдруженията на университетските и регионалните лечебни заведения в страната застанаха с позиция зад сътрудниците си от " Пирогов ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР