Участниците в учението “Platinum Lion 19” демонстрираха способности пред гости

...
Участниците в учението “Platinum Lion 19” демонстрираха способности пред гости
Коментари Харесай

Участниците в съвместната подготовка “Platinum Lion 19” демонстрираха способности

Участниците в учението “Platinum Lion 19” демонстрираха качества пред посетители и медии през днешния ден, 18 юли, на образователен полигон „ Ново село”. В взаимната подготовка вземат участие над 600 военнослужещи от Въоръжените сили на България, Сухопътните войски на Съединени американски щати, морската пехота на Съединени американски щати, Албания, Грузия, Молдова, Румъния и Сърбия.

За задачите и дилемите на учението бе образуван един многонационален батальон с пълководец майор Велин Кехайов в състав четири роти – „ Alfa “, „ Bravo “, „ Charlie “ и рота за бойна поддръжка „ СS”.



Демонстрираните качества на взаимните сили се следиха поредно от два пункта. На първия бяха показани дейности по блокиране на обитаем пункт и прочистването му от екстремисти със силите и средствата на рота „ Bravo “ (командир капитан Ерхан Сюлейман от Сухопътните войски на България). Ротата е формирана от български, румънски и молдовски механизирани взводове, албански пехотен взвод и взвод от морската пехота на Съединени американски щати.

На втория бдителен пункт бяха демонстрирани дейностите на рота „ Alfa “ (командир капитан Христо Върбанов от Сухопътните войски на България) и рота „ Charlie “ (командир старши лейтенант Андрей Вегнер от Сухопътните войски на Румъния) по осъществяване на контраофанзива за дефинитивно изтласкване на противостоящите сили зад рубежа на държавната граница и възобновяване на контрола в зоната за отговорност.

„ Учението е значимо и потребно за повишение на съвместимостта сред военнослужещите от участващите народи, сред артилерия и механизирани формирования и сред механизирани формирования, артилерия и авиация “. Това сподели пред публицисти бригаден военачалник Валери Цолов.



По думите му – покачва се подготовката на подразделенията за работа в многонационален формат, на командирите - за работа в многонационална среда и на щабовете - да работят в по-различна среда, отработвайки разнообразни типове бойни дейности (отбрана, нахлуване в градска среда, осъществяване на маньовър със сили и средства по земя и по въздух).

Учението следиха съветникът по сигурност и защита на президента на Република България Илия Милушев, генерал-майор Иван Лалов, заместник- командващ на Съвместното командване на силите, бригаден военачалник Димитър Иванов – пълководец на 24-а авиобаза Крумово, полковник Светослав Халваджиев - пълководец на българския Щабен детайл за консолидиране на силите на НАТО, полковник Шанън Джонсън – аташе по защитата на Съединени американски щати в България и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР