Участниците в проекта „Северен поток 2“ изразиха намерение да продължат

...
Участниците в проекта „Северен поток 2“ изразиха намерение да продължат
Коментари Харесай

Песков: Участниците в „Северен поток“ изразиха пред Путин намерението си да продължат проекта


Участниците в плана „ Северен поток 2 “ показаха желание да продължат присъединяване си в плана, а също по този начин и вяра, че външните фактори няма да попречат, заяви пред публицисти след среща на президента на Русия Владимир Путин с деловите среди от Германия, прессекретарят на президента Дмитрий Песков.

„ Компаниите, които по някакъв метод са ангажирани със „ Северен поток “, да те показаха желанието си да продължат. И показаха вяра, че нищо няма да попречи: нито външни фактори, провокирани изкуствено, нито каквито и да е други “, сподели Песков.

Оператор на „ Северен поток “ е компанията Nord Stream AG. Капацитетът на газопровода, който би трябвало да бъде положен по дъното на Балтийско море от Русия до Германия е 55 милиарда куб м газ. Общата стойност на плана се пресмята на сумата от 9,5 милиарда евро.

Европейските сътрудници Shell, OMV, Engie, Uniper и Wintershall от своя страна се ангажираха да финансират „ Северен поток 2 “ с общо 50% или с по 950 млн. евро всяка. Другата половина ще бъде обезпечена от „ Газпром “ - 4,75 милиарда евро.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР